Syre-basebalancen

Balance mellem syre og base er utrolig vigtig for mange funktioner i vores krop. Vores blod er designet til at være let basisk, helt præcist en PH-værdi på 7,3-7,45 (7 er neutral, under 7 er syre, over 7 er base.) Hvis vores blod bliver surt (faktisk bare en PH værid på ca. 6,8), så dør vi. Vi dør også, hvis vores blod bliver for basisk, men det er som regel ikke problemet i vores samfund. Hvis vi indtager mere syre end base, bliver vores krop altså nødt til at neutralisere syren. Vores krop har nogle såkaldte buffersystemer til denne opgave. Disse buffersystemer kræver utrolig meget energi, så hvis du går rundt og er meget træt kan det skyldes for meget syre i din kost.
Følgende skaber som tommelfingerregl syre i vores krop:

a4-sundhedsblancher_1-10_22-01_16-3
– Kaffe
– Kød
– Alkohol
– Sukker
– Sodavand (kulsyre)
– Hvede (faktisk alle “korn” inklusive majs)
– Mælkeprodukter med fløde

Følgende skaber base i vores krop:
– Grønsager (jo grønnere jo mere base)
– Frugt

Wheat Grass er et produkt der er utroligt basisk. Det kan bruges til at neutralisere syre i kroppen, enten som en kur eller som vedligeholdelse.

Du kan se en detaljeret tabel her: syre-basetabel

Du vil måske også gerne læse mere om:

Det Sunde Hjørne