Hofte

Hofte, vores indfaldsvinkel

Der findes mange hofteproblemer og vi behandler dem alle. De mest hyppige er:
Slidgigt i hoften og betændt slimsæk.

Vi undersøger altid fødderne og ryggen, da det tit er problemer i disse områder, der forværrer problemet eller endda er årsagen til problemet.

Skævhed: Der er 3 slags skævheder:
– Anatomisk: det vil sige at det ene ben er fysisk kortere end det andet. Dette undersøges ved en speciel røngtenundersøgelse, som foretages her på klinikken. Hvis der er en anatomisk skævhed over 5 mm, skal det tit korrigeres med et hælløft i den ene sko.
– Skævt bækken: et skævt bækken kan medføre, at benlængden virker forskellig. Et skævt bækken kan rettes op med kiropraktisk behandling, øvelser samt råd og vejledning om stå-, sidde- og arbejdsstillinger.
– Ideopatisk scoliosis: hvis patienten har en ideopatisk scoliosis (scoliosis uden grund, dvs. at ben og bækken er lige) virker det ene ben kortere end det andet. Som regel kan vi ikke “helbrede” ideopatisk scoliosis, men kiropraktisk behandling, der vedligeholder den normale ledfunktion kombineret med øvelser er en rigtig god ide.

Skævhed gennem et helt liv kan være årsagen til slidgigt i hoften.

Stivhed: Stivhed skyldes oftest for stiv gang, det vil sige at patienten ikke afvikler godt nok over foden. Det skønnes, at 90% af befolkningen ikke afvikler optimalt. Fodens funktion er blandt andet at fordele trykket over hele foden, så belastningen op i kroppen bliver så lille som muligt. Når belastningen op i kroppen er for stor, bliver bækken og baglår ofte fastlåst, så den naturlige bækkenstøddæmperfunktion er nedsat. Det betyder, at lænden bliver overbelastet. Gangen kan rettes med funktionelle fodindlæg, træningssandaler samt Joya sko.

Stivhed øger belastningen på hoften og prædisponerer til slidgigt.

Hvis du er interesseret i at få set på dit problem, er du meget velkommen til at booke en tid på tlf. 4821 1188, hos Claus Greiffenberg.


Slidgigt:

Problem: Ledslitage

Årsag: Den måde, man skal anskue problemet på, er: Når vi bruger vores krop, kommer der helt automatisk “belastninger” på vores led. Specielt når vi sover restituerer vi igen. Hvis vi ikke restituerer 100%, bliver vores led langsomt slidt. Dette kan skyldes to ting: Vi belaster vores led for meget (det kan skyldes skævheder i kroppen), eller vi restituerer for dårligt.
Undersøgelser viser, at hvis man har slidgigt men god ledfunktion, har man mindre smerter, end hvis man har dårlig ledfunktion.

Behandling: Kiropraktisk behandling forbedrer ledfunktionen. Massage får musklerne til at slappe af og forbedrer blodcirkulationen. Træning styrker musklerne omkring leddet. Den bedste træning til at begynde med er neuroreflexterapi.
Behandlingen virker på let til moderat slidgigt. Hvis slidgigten er for fremskreden, er operation nødvendig.

Råd: Glusamin. Gurkedol og omega 3 (Pure arctic oil). Ingefær.
Det er forskelligt fra patient til patient hvad effekten af ovenstående er.

Hvis du er interesseret i at få set på dit problem, er du meget velkommen til at booke en tid på tlf. 4821 1188, hos Claus Greiffenberg.


Betændt slimsæk:

Problem: Betændelse (inflammation) i hofteslimsækken.

Årsag: Overbelastning af hofteleddet, ofte på grund af et skævt bækken, der kan gøre, at man vralter (vrider hoften fra side til side) når man går. Det belaster hofteslimsækken for meget, og der opstår inflammation.

Behandling: Kiropraktisk behandling retter bækkenet op, så belastningen på slimsækken formindskes. På den måde får kroppen mulighed for at ophele skaden. I svære tilfælde er kroppen fanget i en så ond cirkel, at vi anbefaler en indsprøjtning med binyrebarkhormon, men det er altid sidste udvej.

Skævhed: Der er tre slags skævheder:
– Anatomisk: det vil sige, at det ene ben er fysisk kortere end det andet. Dette undersøges ved en speciel røngtenundersøgelse, som foretages her på klinikken. Hvis der er en anatomisk skævhed på over 5 mm, skal det tit korrigeres med et hælløft i den ene sko.
– Skævt bækken:et skævt bækken kan medføre at benlængden virker forskellig. Et skævt bækken kan rettes op med kiropraktisk behandling, øvelser og råd og vejledning om stå-, sidde- og arbejdsstillinger.
– Ideopatisk scoliosis: hvis patienten har en ideopatisk scoliosis (scoliosis uden grund, dvs. at ben og bækken er lige) virker det ene ben kortere end det andet. Som regel kan vi ikke “helbrede” ideopatisk scoliosis, men kiropraktisk behandling, der vedligeholder den normale ledfunktion kombineret med øvelser er en rigtig god ide.

Råd: Glusamin. Gurkedol og omega 3 (Pure arctic oil).
Korrigerende fodtøj hvis nødvendigt; funktionelle indlæg, træningssandaler og Joya sko.

Hvis du er interesseret i at få set på dit problem, er du meget velkommen til at booke en tid på tlf. 4821 1188, hos Claus Greiffenberg.


 

Du vil måske også gerne læse mere om:

Det Sunde Hjørne